Жълт код за Русе

0
Бурите и градушките продължават и през новата седмица
Бурите и градушките продължават и през новата седмица Снимка: Dunavmost

През нощта явленията ще затихват и над Западна България ще се изясни, но на места в Централна и Източна до сутринта ще превали и прегърми.

И утре (понеделник) въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в Централна България. Затова и за утре е обявен жълт код за опасно време.

Предупреждението е в сила за 12 области: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Хасково и Кърджали.

<strong class='keys'>жълт код</strong> 10 юни

НИМХ

Количествата на валежите на места ще достигнат 20-30 л/кв.м., локално до 50 л/кв.м.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие след обяд е възможно да превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е от 19 градуса на север, до 24 градуса на юг. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18 градуса, на 2000 метра 12 градуса.

И през следващите дни на много места из страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра, възможни са и градушки. Те ще бъдат с различен обхват и интензивност.

Вятърът ще бъде предимно от север-североизток, слаб, в Дунавската равнина и източните райони, временно до умерен. Температурите във вторник ще остават под 30 градуса, в сряда ще се повишат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари