Опасно време: Наводнения, прелели реки и отнесени пътища

2
За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 литра дъжд на квадратен метър
За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 литра дъжд на квадратен метър Видео: NOVA

Водата от последните дни причини истински бедствия на различни места в страната.

Частично бедствено положение беше обявено в община Вършец, в Криводолското село Ракево, както и в град Враца. Проходът „Петрохан” остана затворен заради свлачища, паднали дървета и прокопан асфалт.

За изминалите 48 часа на няколко места в страната са паднали между 90 и 100 л. дъжд на квадратен метър. Влагата е причинила щети на пътя между Девин и Смолян – пътната лента буквално е пропаднала в реката, която все още е с високо ниво, предава NOVA. Синоптиците предупреждават за опасност от нови свлачища и активизиране на стари такива през следващите няколко дни.

Проходът „Петрохан” остава затворен до понеделник, след като близката река излезе от коритото си и заля пътища. Петър Стефанов е зам.-кмет на община Вършец, която през изминалия ден беше принудена да обяви частично бедствено положение. Той увери, че бедстващи хора в района няма, но разрушенията и наводнените имоти са много.

В Ракево бяха наводнени къщи, училище и детска градина. Отнесена е част от мост в село Пудрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари