Опасни колбаси причиняват смърт в Германия

9
Месните продукти били заразени от листерия
Месните продукти били заразени от листерия

В германския град Хесен двама възрастни жители починаха от колбаси, произведени от компанията "Wilke Wurstwaren", съобщи БГНЕС, позовавайки се на списание "Spiegel".

Месните продукти били заразени от листерия. Връзката между смъртта на двамата възрастни и още 37 случая на заразяване от продукция на същата компания е доказа от Института Робърт Кох.

В четвъртък въпросната фирма е подала иск за стартиране на процедура за банкрут. Компанията съществува от 80 години. Телевизионният канал NOS твърди, че последните две години от листериоза са поминали в страната трима души, а бременна жена загуби детето си. По данни на Националния институт за здравеопазване, заразяването от бактерията е станало от консумацията на месни изделия на компанията "Offerman".

Общо са регистрирани 20 случая на заболяване от листериоза. Това е инфекциозно заболяване на човека и животните, предизвиквано от патогенни представители на рода Listeria. То се характеризира с множество източници на инфекция, разнообразни пътища и фактори за заразяване, висока смъртност сред новородените и лицата с имунен дефицит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари