Опашки се извиха пред пунктовете за сертифициране на газови уредби

0
Глобата е 150 лева
Глобата е 150 лева Видео: NOVA

Опашки пред пунктовете за сертифициране на автомобилни газови уредби.

От 2014 година законът изисква тези автомобили да бъдат с нови талони, в които да е отразено, че работят и на газ. Но много малко шофьори са изпълнили изискванията.

Сега се образуват опашки, заради акция на пътната полиция. Глобата е 150 лева.

Струпването на автомобили пред единствения лицензиран пункт за прегледи на газови уредби в Хасково е започнало още снощи. Тази сутрин чакащите бяха близо 100. Владимир вече е чакал половин ден. Шофьор е от 40 години и досега не е минавал преглед на газовата уредба, информира NOVA.

Просто причината донякъде е, че досега никой не ни е правил забележка по пътищата защо не са отразени промените в талона, сега като почнаха да правят актове скочихме да узаконяваме газовите уредби”, казва той.

Преди да получат протокол за преглед на газовата уредба и с него да отидат в КАТ за смяна на талона, шофьорите трябва да имат документ за монтажа й. Капацитетът на пунктовете обаче е ограничен.

Минималното време, определено  от наредбата е 20 минути, т.е. днес можем да прекараме 20-30 коли със завъртане на нашите смени, ние сме 4 човека, но това е максимумът, не можем да прекараме всичките 100, които чакат на портала”, обяснява Георги Георгиев, технически специалист в пункт.

Въпреки че изискването е от 2014 година, акцията на Пътна полиция за газови уредби започна миналата седмица.

Защо чак сега? Точно защото се установяват пропуски в контролната дейност в тази посока”, казва Димо Чобанов, началник Сектор Пътна полиция – Хасково.

Няма точни данни колко са автомобилите на газ, които трябва да сменят талоните си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари