Опашки от желаещи да се ваксинират в Русе

0
Повечето желаещи да се ваксинират са възрастни хора, не само за да се предпазят, но най-вероятно и заради финансовия стимул на правителството от 75 лева
Повечето желаещи да се ваксинират са възрастни хора, не само за да се предпазят, но най-вероятно и заради финансовия стимул на правителството от 75 лева Видео: КИС 13

Опашки от желаещи да се ваксинират се извиват пред имунизационните пунктове в област Русе

 Само през вчерашния ден са поставени над 1100 дози, информира КИС 13

Още от сутринта десетки граждани чакаха за имунизация срещу COVID-19 в пункта пред ДКЦ 2 в Русе. След нова година там се поставят до 2 пъти повече ваксини в сравнение с нивата от миналата година, като сега бройката достига до 150 дози на ден.

Д-р Москова призовава хората да бъдат търпеливи пред имунизационните пунктове в областта, за да не се създава напрежение докато чакат да се ваксинират.

Повечето желаещи да се ваксинират са възрастни хора, не само за да се предпазят, но най-вероятно и заради финансовия стимул на правителството от 75 лева.

В пункта пред ДКЦ 2 вече започна и ваксинацията на деца от 5 до 11 години. Вчера са поставени 10 дози, след предварително записване.

До момента в областта са извършени над 109 000 имунизации, като повторна доза са получили около 54 000 души. Поставени са и 9700 бустерни дози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари