Опасен подлез под оживен булевард във Варна заплашва живота на минувачите

0
Таванът му пропада от няколко дни
Таванът му пропада от няколко дни Снимка: БНТ, стоп кадър

Подлез по оживения булевард "Васил Левски" във Варна застрашава минувачите

Има опасност част от тавана да падне върху хората, които преминават оттам, сигнализира БНТ. 

През подлеза всеки ден минават стотици варненци. Съоръжението свързва кварталите "Бриз" и "Чайка", а таванът му пропада от няколко дни.

След сигнали на граждани от общината поставят ограждения в част от подлеза. Повечето хората не знаят за какво са лентите и оградите, и продължават да преминават. След сигнал и от БНТ в Община Варна предприеха мерки и обрушиха тавана на подлеза, за да не се срути върху някой от минувачите.

В района има масивно строителство и граждани се притесняват, че то може да е причина за проблема. На пътното платно отгоре минава ежедневно сериозен пътен трафик.

"Отнякъде най-вероятно е влязла вода, която е намокрила тавана на подлеза и се е получило това издуване. Изпратили сме сигнал към колегите от районното кметство, които ще установят дали е възможно и вследствие на строителството да се е получило нещо подобно.", разказва Тихомир Тимов, началник отдел "Общинска инфраструктура" - Варна.

От Община Варна обясниха, че предстои изясняване на причините за пропадналия таван. След това фирмата, която се грижи за състоянието на подлезите в района, ще извърши ремонт. Ако се окаже, че строителите наоколо имат вина, те ще бъдат задължени да ремонтират подлеза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари