ООН: Над 500 деца са загинали от началото на войната в Украйна

1
От началото на руската инвазия в Украйна повече от 9000 цивилни са загинали, съобщи днес ООН
От началото на руската инвазия в Украйна повече от 9000 цивилни са загинали, съобщи днес ООН Снимка: БГНЕС / архив

От началото на руската инвазия в Украйна повече от 9000 цивилни са загинали, съобщи днес ООН

Организацията допълва, че сред жертвите има над 500 деца, но предупреждава, че реалният брой може да е много по-голям, предаде БГНЕС.

„Днес отбелязваме още един важен момент във война, която продължава да нанася ужасни жертви на украинските цивилни, каза заместник-ръководителят на мисията на ООН за наблюдение на правата на човека в Украйна Ноел Калхун, добавяйки, че ООН съжалява за ужасяващите цивилни жертви след 500 дни от началото на руската инвазия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    робин худ
    ООН къде бяхте толкова години когато хамериканците нападнаха и избиха деца в толкова много страни ,а изроди мръсни от втората световна насам хамерика е нападнала и ограбила над 80 държави и избила толкова много деца че нямат броене а ооон мръсна измет дупедайска
  • -2
    3
    румен радеф
    това е специалньи военньи операции, не война
  • 4
    2
    ...
    И над 2000 са безследно изчезнали, защото са изкормени за вътрешни ограни за кръвосмешените недъгави уроди на богатите. Кормят се живи деца. Ама за това нито дума.
  • 8
    1
    да питам оон
    а преди войната от 2014 до 2022 година колко са пак в украйна?!? а колко загинаха в ирак при сво шок и ужас?!? нещо не си спомням да сте мецнали и в двата случая
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари