ООН: Над 570 000 души в ивицата Газа гладуват!

2
Доклад на организацията сочи, че цялото население на анклава страда от недостиг на храна
Доклад на организацията сочи, че цялото население на анклава страда от недостиг на храна Снимка: Hatem Ali / AP

Доклад на организацията сочи, че цялото население на анклава страда от недостиг на храна

Доклад на ООН, публикуван днес, сочи, че над половин милион души в ивицата Газа гладуват поради липса на достатъчно хранителни доставки в палестинската територия от началото на войната между Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" на 7 октомври, предаде АП.

Службата на върховния комисар на ООН по правата на човека междувременно поиска да започне разследване срещу Израел за "възможно извършване на военно престъпление", съобщи Франс прес, предаде БТА.

"Това е ситуация, в която почти всеки в ивицата Газа гладува", каза главният икономист на Световната програма по прехраната към ООН Ариф Хюсейн. Той предупреди, че ако измеренията на конфликта между Израел и "Хамас" се запазят и хранителните доставки не бъдат възобновени, населението на Газа може да изпадне в положение на "пълен глад през следващите шест месеца".

Докладът, изготвен от общо 23 агенции към ООН и неправителствени организации, отчита, че цялото население на анклава страда от недостиг на храна, като при 576 хиляди души нивата на този недостиг са катастрофални, тоест тези хора гладуват.

В публикувано днес комюнике службата на върховния комисар на ООН по правата на човека изрази безпокойство във връзка с гибелта на "11 невъоръжени палестински мъже" в жилищна сграда в град Газа във вторник вечерта. Според "обезпокоителни съобщения" тези хора са били убити от израелски войници пред очите на свои роднини.

За момента няма коментар от страна на израелските власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Moni levi
    Да закрият ООН,куха структура от мошеници и лапачи на пари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари