ООН: Над 2 милиарда души нямат достъп до безопасна питейна вода

0
Организацията предупреди, че нарастващият недостиг на вода може да разпали конфликти по света
Организацията предупреди, че нарастващият недостиг на вода може да разпали конфликти по света

Организацията предупреди, че нарастващият недостиг на вода може да разпали конфликти по света

2.2 милиарда души по света нямат достъп до безопасна питейна вода, според доклад на ООН, публикуван по повод Световния ден на водата, който се отбелязва всяка година на 22 март. "Вода за мир“ е темата на международната кампания на ООН през тази година, като организацията предупреди, че нарастващият недостиг на вода може да разпали конфликти по света.

Водите в България намаляват през последните 60 години, но спадът на водните залежи у нас не е драматичен и все още не може да се говори за катастрофални сценарии. Това заяви в Световния ден на водата проф. Пламен Нинов, зам.-генерален директор на Националния институт по метрология и хидрология.

"Не подкрепям изказвания, които насочват към катастрофа. Но наистина водните ресурси в България не са толкова много и трябва да сме разумни в използването и съхранението им, както и опазване на качеството им. Природата ни е показала как може да се стигне до драматични промени и това не е напълно изключено", посочи той, предаде БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    БРАВО
    Браво, хубав въпрос зададе. Този въпрос трябва да зададем на всеки един агресор. И най-ужасното е че след 75години мир в Европа един маниак започна отново война
  • 2
    1
    Тогава
    Защо се дават милиарди за войни и убийства,ваксини и какви ли не глупости,а не направиха достъп до чиста вода?Трилиони долари се хвърлят на боклука,а за вода...няма.Нещо логиката се губи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари