Онколог: Ракът, диагностициран навреме, в повечето случаи е лечим

0
Случаите на рак се увеличават заради по-прецизната диагностика и по-ранното откриване на стадиите на заболяването
Случаите на рак се увеличават заради по-прецизната диагностика и по-ранното откриване на стадиите на заболяването

Случаите на рак се увеличават заради по-прецизната диагностика и по-ранното откриване на стадиите на заболяването

Статистика показва, че около 39,5% от мъжете и жените ще бъдат диагностицирани с рак в даден момент от живота си. Броят на пациентите с рак на гърдата, рак на панкреаса, на дебелото черво и на белия дроб, се увеличава в световен мащаб. Медицината казва обаче, че ако онкологичните заболявания се диагностицират навреме, в повечето случаи те са лечими, предава NOVA.

„Случаите на рак се увеличават заради по-прецизната диагностика и по-ранното откриване на стадиите на заболяването. Другото обяснение е нашият начин на живот. Ако хванем едно заболяване с прецизната техника в много ранен стадий, това е добре. Но ако не променим начина си на живот и всичките си негативни, благоприятстващи фактори, които предразполагат развитието на рака, няма да има добър резултат”, обясни онкологът д-р Александър Герасимов.

Един организъм, който е в добра форма и кондиция, много по-лесно понася самата терапия, която нерядко е тежка.

„От друга страна, един организъм, който няма придружаващи заболявания, които се дължат до известна степен на начина на живот, също понася терапията по-леко”, допълни онкологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари