Омуртаг остана без вода, стотици протестират

0
В града е обявено бедствено положение
В града е обявено бедствено положение Снимка: dariknews.bg

В града е обявено бедствено положение

Над 200 души излязоха на протест днес срещу тежкия воден режим в Омуртаг, въпреки лошото време и краткия период за организацията му, предаде БНР.

В момента вода има два пъти седмично по 1 час, а от края на октомври в града е обявено бедствено положение. От Държавния резерв бяха отпуснати по 6 бутилки минерална вода на човек еднократна помощ, което е абсурдно, заяви за Радио Шумен Магдалена Славова от гражданското обединение "Вода за Омуртаг"

Според нея, за последните 20 години населението на града е намаляло с 60%, като основната причина е безводието, на което хората са подложени от 50 години.

От гражданското обединение настояват за пълната сума за ремонт на вътрешната водопроводна мрежа, както и за ревизия на проектите и проверка на извършените ремонти 30 години назад.

От „Вода за Омуртаг“ призовават утре в 12:00 часа да се блокира главният път София – Варна, на изхода за Омуртаг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    има ли, и един джагал там, който да гови безупречен Български ? обзалагам се, че няма. мега мангалска територия. не турци а турчеещи се мангали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари