Омлетът от пъдпъдъчи яйца е само предястие

3
Това е само ордьовър към блюдата с горчиви ястия, които очакват ГЕРБ на масата
Това е само ордьовър към блюдата с горчиви ястия, които очакват ГЕРБ на масата

На управниците им припари под седалищните мускули и вкупом гракнаха срещу президента, че вдигнал юмрук, а не им подал ръка. Това е едно много фалшиво, лъжовно и нечистоплътно твърдение. Защо да им подава ръка президентът, като всеки ден на улицата протестират срещу Бойко, Гешев и правителството между 300 000 и 400 000 българи?

Президентът Радев, откакто е на поста си, използва конституционното си право на вето повече от 20 пъти. Никой от досега избираните президенти не е поставял такъв рекорд. В мотивите на всяко едно свое вето, Радев ясно и категорично посочваше несъгласията си със законопроектите на правителството. Повече от 20 пъти никой не го чу, не се вслушаха в съветите и препоръките му, а сега искат държавният глава да подава ръка.

На кого да подаде ръка?

На обитателя на будоара с чекмеджето, пълно с пачки от по 500 евро кюлчета злато и охранявани с пистолет? Или на Гешев, който гази закона и Конституцията? Може би Радев трябваше да подаде ръка на Дариткова, след като тя прочете една декларация на ГЕРБ, пълна с лъжи и мракобесни внушения?

Ако управниците бяха толкова толерантни, за каквито се представят днес под натиска на улицата, можеха да се съгласят с поне част от забележките на президента към повечето от лобистките им закони и законопроекти. Но не би! Министрите и депутатите на ГЕРБ и коалиционните им партньори години наред брутално демонстрират магарешки инат и неотстъпчивост, дори когато е очевидно, че законотворчеството им е ялово, а управлението им е вредно за България.

Омлетът от пъдпъдъчи яйца е само ордьовър към блюдата с горчиви ястия, които очакват ГЕРБ на масата.

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари