Олаф Шолц: Референдумите, които Русия подготвя в Украйна, са фиктивни и неприемливи

0
Всичко това е само опит за империалистическа агресия, заяви германският канцлер
Всичко това е само опит за империалистическа агресия, заяви германският канцлер Снимка: Die Welt

Всичко това е само опит за империалистическа агресия

Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че "фиктивните референдуми", които Русия възнамерява да организира в няколко украински области, са "неприемливи", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Много ясно е, че тези фиктивни референдуми са неприемливи и не съответстват на международното право“, каза канцлерът пред журналисти в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. „Всичко това е само опит за империалистическа агресия, която искат да облекат в такава форма“, добави Шолц, като призова Русия да изтегли войските си.

Установените от Москва власти в четири области на Украйна обявиха днес, че от 23 до 27 септември ще се състоят "референдуми" за присъединяване на тези територии към Русия.

Канцеларията на украинския президент се зарече да ликвидира руската "заплаха", а министерството на отбраната сравни тези референдуми с нацисткия Аншлус на Австрия през 1938 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ...
    а парите от газа, които Русия държеше при вас, дето ги чопнахте, по кое точно международно право ги окрадохте ? кого попитахте ? чухте ли Русия да скимти за тях ? от Февруари тази година всеки прави, каквото си поиска. жалките смешници крадат готови авоари, яхти, имоти, самолети под шизофренишки предлози, че подкрепяли някого си, че били приятели на някого си. нали сега не очаквате да се допитват до вас дали може това или онова. всичко може, и всичко ще се случи. и никой няма да бъде попитан.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари