Олаф Шолц показа първа снимка след инцидента

0
Германският канцлер падна по време на джогинг в родния си град Потсдам
Германският канцлер падна по време на джогинг в родния си град Потсдам Снимка: Официалният акаунт на Шолц в "Екс".

Германският канцлер падна по време на джогинг в родния си град Потсдам

Германският канцлер Олаф Шолц публикува днес в социалната мрежа "Екс" своя снимка в пиратски стил с черна превръзка за око и тъмночервени рани от дясната страната на лицето, след като през уикенда претърпя инцидент по време на джогинг, предаде в. "Индепендънт", цитиран от БТА.

"Нямам търпение да видя миймовете", написа кацлерът в описанието под снимката.

За да няма евентуални притеснения за здравето му, на снимката, която изглежда е заснета в канцеларията му, Шолц е усмихнат, а в публикацията си пише още: "Благодаря за хубавите пожелания, изглежда по-сериозно, отколкото е всъщност!"

Шолц падна в събота по време на джогинг и получи наранявания по лицето, след което отмени някои от ангажиментите си за уикенда, съобщи правителството. Говорителят му каза днес пред журналисти в Берлин, че канцлерът е добре предвид обстоятелствата.

"Беше в доста добро настроение тази сутрин, но въпреки това бе леко унил", каза Щефен Хебещрайт и допълни, че снимката е публикувана, "за да може хората да свикнат с начина, по който той ще изглежда следващите една или две седмици".

Вчера 65-годишният германски лидер отмени ангажиментите си в централната провинция Хесен, където на 8 октомври ще се произведат избори. Въпреки това се очакваше по-късно днес той да участва в публични прояви в Берлин.

Местни медии съобщиха, че Шолц е паднал, докато е бягал в родния си град Потсдам, който се намира на около 28 километра югозападно от германската столица.

Шолц е начело на Германия от декември 2021 година. Преди това той бе министър на финансите и на труда, както и заемаше поста кмет на Хамбург. В описание на сайта на партията си Шолц казва, че когато е бил ученик, е мразил спорта, но благодарение на съпругата му Брита Ернст по-късно е започнал да му допада. "Днес вече бягам винаги, когато мога", казва той.

Шолц допълва, че се опитва да намира време за джогинг, гребане или ходене два или три пъти седмично, а също така обича да кара колело.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Кико
    Такива с маси на окото иваше в Германия след 1923... 1939....1945 години. И не бяха мили хора ! Някои помнят ! Историята май ще ке повтори !
  • 6
    4
    Ново дошлия
    Не можа ли да падне по качествено.
  • 8
    3
    до 2
    като гледам има ръце, интерсно защо като се е спънал, инстинктивно не си е протегнал ръцете да се подпре на тях, за да не си удари главата... явно е толкова невменяем че и този основен рефлекс е изгубил
  • 3
    2
    русенец
    Прилича на човек, спънал се при бягане , а не на такъв, на който са му ударили два-три тупаника.:)))
  • 17
    1
    Ха-ха-хах!
    И тоя сакател е начело на държава? Също като деменцията Бай Дън!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари