Октоподите от Природонаучния музей са убити по особено мъчителен начин

0
Освен ударите, вероятно водните обитатели са били снимани и със силна светкавица
Освен ударите, вероятно водните обитатели са били снимани и със силна светкавица

Директорът на Природонаучния музей в Пловдив д-р Огнян Тодоров е категоричен, че смъртта на октоподите в аквариумите им, е настъпила вследствие на голям стрес.

"По принцип октоподите са животни, които като защитна реакция изпускат мастило. Те са от главоногите, изпускат мастило, когато са притеснени. Аквариумите с изтормозените екземпляри бяха изцяло потъмнени от него", коментира той пред Dnes.bg.

Знаете от по-рано днес за вандалската проява в музея, при която бяха убити два октопода и 5 сепии, след като неизвестни лица нанесоха удари по техните аквариуми. Освен ударите, вероятно водните обитатели са били снимани и със силна светкавица.

"Сложили сме навсякъде табели, че в морския аквариум е изцяло забранено да се снима със светкавица. Въпреки това ежедневно не се съобразяват с табелите", възмути се Тодоров.

Оцелелите животни все още не са се успокоили, заради което част от аквариума на музея е затворен за посетители. Това обаче не е единствената вандалска проява – откраднати са и две рибки - син танк и популярната сред децата риба-клоун.

"Тук не е въпросът до стойността на животните. Въпросът е, че нещо, което ние изградихме в рамките на 5-6 месеца, за 10 минути бе унищожено", заяви с носталгия диреткорът на Природонаучния музей.

Извършителите не могат да бъдат идентифицирани, тъй като охранителните камери в музея все още не са инсталирани.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари