1000 лева глоба и година условно за румънеца, опитал да подкупи полицаи край Русе

0
Русенският окръжен съд постанови присъдата в условията на бързо производство
Русенският окръжен съд постанови присъдата в условията на бързо производство Снимка: Dunavmost

Делото бе разгледано по процедура за бързо производство

По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе, приключило в рамките на три дни, бе осъден румънски гражданин за подкуп на полицаи

М.З. е признат за виновен за това, че на 27.07.2022 г. на първокласен път гр. Русе – гр. Велико Търново, в землището на с. Пиргово, общ. Иваново, обл. Русе, дал дар – пари – две банкноти по 10 евро на полицейски орган – двама полицаи в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на Сектор „Пътна полиция“ към отдел “Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР- Русе, за да не извършат действия по служба.

Полицаите осъществявали пътен контрол, когато видели, че товарен автомобил, спускащ се по наклон в единичната пътна лента посока Бяла-Русе, предприел маневра изпреварване на колона от шест автомобила – две товарни композиции и четири леки автомобила, при нарушаване и преминаване на непрекъсната хоризонтална пътна маркировка М1 и при наличието на пътен знак В-24 – забранено изпреварването в пътния участък. Когато униформените спрели за проверка нарушаващия правилата автомобил, водачът М.З. им подал паспорта си, в който бил поставил банкноти, с цел да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато нарушение по чл.6, т.1 от ЗДвП (при управление на ППС - състав от влекач MAN и полуремарке, М.З. бил нарушил забраната на знак В24 – „Забранено изпреварването!“ и на хоризонтална маркировка М1 –непрекъсната осева линия).

Подсъдимият М.З. е поискал делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, като е признал изцяло фактите от обстоятелствената част на обвинителният акт. За извършеното престъпление Русенският окръжен съд го е осъдил на една година лишаване от свобода, условно с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева.

Присъдата на Русенски окръжен съд подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари