Оказа се, че дискотеките в Ибиса не затварят в полунощ

0
Очевидно Валери Симеонов не е посещавал дискотеките на този испански остров
Очевидно Валери Симеонов не е посещавал дискотеките на този испански остров

"Дори в емблематичните за парти туризма в Европа Ибиса и Майорка, работата на шумните дискотеки на открито е ограничена до полунощ".

С тези думи вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов се опита да оправдае нахлуването си в няколко дискотеки в Слънчев бряг.

Проверките му през уикенда бяха заради силния шум в курорта, след което се стигна до отнемането на лично имущество и ареста на DJ Станчо. Симеонов коментира, че на двата испански острова цари ред, а в Слънчев бряг "цари беззаконие и вакханалия, терор на тарикатите над нормалните туристи и граждани".

Доколко в българския курорт има проблеми с реда, укриването на данъци и други незаконни дейности, ние не се наемаме да кажем. Вероятно институциите наистина има с какво да се заемат, но по разписаните в закона начини, които със сигурност не включват вицепремиер, които проверява баровете в Слънчев бряг, за да се бори с шума. 

Очевидно е обаче, че Симеонов не е посещавал дискотеките на тези два испански острова, които са най-известни с непрестанните си партита, които привличат туристи от цял свят. Не само че не затварят в полунощ, но някои от най-големите дискотеки на открито започват да работят в полунощ, а други никога не затварят, пише Economic.

Проверка на Economic.bg показва, че информацията на Валери Симеонов е недостоверна. Едно от най-популярните открити заведения в Ибиса - PACHA, отваря в 23.45 ч. местно време и работи до изгрев слънце.

Във Facebook страницата на откритата дискотека, в която всеки ден има партита със световноизвестни диджеи, е посочено кога отваря дискотеката и всеки, който наистина се интересува, може да провери лесно.

Подобна е ситуацията и с партитата на известния Nikki Beach в Майорка, където партита започват още от обяд и продължават цяла нощ.


Напрежението, което се създаде сред бранша след проверките в Слънчев бряг продължава да ескалира. Днес от популярния в курорт Yalta club обявиха, че отменят последните участия от най-големия фестивал за електронна музика в страната Solar Summer заради създалата се атмосфера в Слънчев бряг и липсата на подходящи условия за провеждането му. Според организаторите не е приемлива ситуацията, в която се спира музика на топ артист и след това му се конфискува техниката, каквито бяха действията на Валери Симеонов миналия уикенд. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари