Огромен пожар бушува в Житомир след въздушен обстрел по рафинерии

0
В село Черниахов горят две полупразни цистерни
В село Черниахов горят две полупразни цистерни

Два пожара избухнаха в Житомир и село Черниахов

Причината е въздушна атака на руските сили. В бойните действия са попаднали и двете най-големи рафинерии за региона.

В Житомир има резервоар с капацитет от 10 кубически метра. 20 души и 4 пожарни са участвали в гасенето на пожара. В село Черниахов горят две полупразни цистерни. Няма информация за жертви и ранени. Въпреки това, редица хора бяха евакуирани от домовете си, информира Actualno.

През последните часове Русия засилва обстрела на градове, включително град Гостомел близо до Киев, Харков на изток, Суми на североизток, Чернигов на север и Николаев на югозапад. Десетки хиляди все още са в капан без вода и ток в южното пристанище на Мариупол след два неуспешни опита за евакуация.

Най-малко 13 души са убити при обстрел на индустриална пекарна в Макарив, на около 50 километра западно от Киев, съобщиха украинските спасителни служби. Сърцераздирателна снимка показва историята на баща, чийто деца и съпруга са загинали от ракетен обстрел, но в мъката си той търси двете изгубени кученца на семейството, които били в клетка при падането на ракетата върху хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари