Украйна: Русия превзе най-голямата АЕЦ в Европа

0
Персоналът на Запорожката АЕЦ гарантира нейното правилно функциониране
Персоналът на Запорожката АЕЦ гарантира нейното правилно функциониране Снимка: Ройтерс

Персоналът на Запорожката АЕЦ гарантира нейното правилно функциониране

Руските сили завзеха Запорожката АЕЦ, която обстреляха тази нощ, заяви украинската служба за инспекция на ядрените обекти, предадоха Франс прес и Ройтерс. Няма изтичане на радиация.

Службата увери, че персоналът на централата гарантира нейното правилно функциониране.

"Територията на Запорожката атомна електроцентрала бе завзета от въоръжените сили на Руската федерация. Оперативният персонал контролира блоковете на централата и гарантира тяхната експлоатация в съответствие с техническите изисквания и правилата за сигурност", заяви украинската служба, предава БТА.

Украинските власти съобщиха, че руските сили са атакували ядрената централа в ранните часове на днешния ден, като при обстрела ѝ са поразили петажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата, отбелязва Ройтерс.

Няма изтичане на радиация след обстрела на Запорожката АЕЦ, съобщи украинската служба за инспекция на ядрените обекти.

Украинската регионална военна администрация заяви, че щети са нанесени по реактор номер едно на електроцентралата, но те не представляват заплаха за сигурността му, предаде Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    ...
    "петажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата" e всъщност НАТО-овска база с оръжия и ракети, която е била много точно неутрализирана от руснаците, без да пострада АЕЦ-а.
  • 1
    4
    1122
    и какво показаха охранителните камери?!? кой запали сградата?!? ако не са извънземните, то са укрите!
  • 1
    3
    до 2
    Кои украинци? Които искат да им се даде ядрено оръжие, които казаха, че Европа е обещала да им даде самолети, в това число и България, които показаха кадри от разрушения Киев с някакви странни палми на кадрите? Ти на украинци ли вярваш?:))) А в дядо Коледа вярваш ли?
  • -1
    2
    русенец
    Ей, манипулатор, преди 3 дни украинците казаха, че са отблъснати руската атака към АЕЦ. Тогава любимите ви тераруски твърдяха лъжливо, че са превзели АЕЦ Запорожие, а потвърждение идва едва днес. Кой е лъгал е ясно, а вие русороби развявате руски знамена, вместо български на Шипка. Да не мислите, че Руската империя е хванала хората от Москва да се бият с Османската империя? Не, били са украинци, румънци, молдовци, финландци, сърби, черногорци...
  • 3
    1
    русенец
    Странно! Преди 3 дни украинците казаха същото. Тия лъжат повече от македонците. Пардон, от северомакедонците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари