Ограничават правата на частните съдебни изпълнители

0
Кристиан Вигенин: Предвиждаме възможността за доброволно изпълнение на задълженията по банкова сметка
Кристиан Вигенин: Предвиждаме възможността за доброволно изпълнение на задълженията по банкова сметка Снимка: БГНЕС

С внесените промени в ГПК искаме да ограничим правата на частните съдебни изпълнители и да увеличим правата на гражданите.

Това заяви по БНТ народният представител от „БСП за България“ и председател на парламентарната комисия по Европейските въпроси Кристиан Вигенин, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

Той обясни, че левицата предлага да се увеличи времето, в което гражданите да бъдат търсени три пъти за уведомления, от които единият път да е в неработен ден.

„Предвиждаме възможността за доброволно изпълнение на задълженията по банкова сметка, на която гражданите да могат да преведат парите“, добави народният представител. „Така значително ще се увеличат възможностите на гражданите да се защитят от произвола на частните съдебни изпълнители. Не може, в интерес на една частна прослойка, да страдат толкова много хора“, каза Вигенин. Той припомни, че с омбудсмана Мая Манолова, БСП е работила по темата още в предния мандат на Народното събрание.

Вигенин коментира, че номинираната за еврокомисар Мария Габриел е политическо предложение. Той смята, че еврокомисарят ни трябва да е по-близо до проблемите на България и да отстоява интересите й в Европа. Предишният - Кристалина Георгиева, се е интересувала основно от кариерата си. „Ние, като българи, ще я подкрепим. Независимо, че нямаше дискусия. Добре е да се научим в бъдеще, че трябва да се консултират такива кандидатури с всички политически сили“, каза още Кристиан Вигенин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари