Ограничават потреблението на вода в Кюстендил

0
Водата от чешмите не трябва да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на МПС
Водата от чешмите не трябва да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на МПС

Водата от чешмите не трябва да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на МПС

Заради намаляването на дебита на водоизточниците на територията на община Кюстендил вече е в сила заповед, издадена от кмета Петър Паунов, с която се забранява ползването на вода извън питейно-битовите потребности на населението. Заповедта е на база действащата наредба за обществения ред, предаде Агенция Фокус.

Водата от чешмите не трябва да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на моторни превозни средства, както и други подобни дейности.

При необходимост в селищата с недостиг на питейна вода може да се въвежда режим на подаването ѝ, като графикът трябва да бъде разяснен на жителите на населените места.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на цитираната наредба. В нея е записано, че за физическите лица се наказват с глоба в размер до 5 000 лв. При повторно нарушение глобата е в максимален размер. За нарушаване разпоредбите на тази наредба от еднолични търговци и юридически лица се налага имуществена санкция до 50 000 лв. При повторно нарушение - имуществена санкция в максимален размер или временно лишаване от правото да се упражнява определена професия или дейност

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари