Забраниха поливането на градини с питейна вода в Шуменско

0
Въвеждат се ограничения за ползване на питейна вода в няколко шуменски села
Въвеждат се ограничения за ползване на питейна вода в няколко шуменски села

Въвеждат се ограничения за ползване на питейна вода в няколко шуменски села

Забранява се ползването на питейно-битова вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, превозни средства и др. на територията на селата Черенча, Лозево, Ивански, Салманово, Друмево, Кладенец и Струйно, съобщиха от Община Шумен.

При необходимост ВиК-Шумен да въведе режим на водата след съгласуване с кметовете и кметските наместници на посочените по-горе населени места. Незабавно да бъде уведомен дежурният диспечер на ВиК-оператора на тел. 070050054, ако се получи информация за наличие на водопроводни аварии.

Ограничението се въвежда със заповед на кмета Любомир Христов и е във връзка с постъпило в общинската администрация предложение от управителя на ВиК-Шумен ООД. От водното дружество съобщават, че продължителното засушаване и липсата на валежи към настоящия момент са причина за значително намаления дебит на водоизточниците и недостатъчните водни количества на територията на община Шумен.

Заповедта влиза в сила от днес, 21 юли, петък, а контролът по изпълнение на забраната се възлага на кметовете на населените места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари