Огнян Кунчев: COVID-19 произведе 70 000 варианта

1
По думите на математика Омикрон не е произлязъл от уханския коронавирус
По думите на математика Омикрон не е произлязъл от уханския коронавирус Видео: NOVA

По думите на математика Омикрон не е произлязъл от уханския коронавирус

Броят на скритите случаи на COVID-19, недокладваните официално, е поне 3-4 пъти при старите варианти, а при Омикрон 20 пъти повече. След 2-3 години може да има нова пандемична вълна. Това каза математикът проф. Огнян Кунчев, предава NOVA.

"Лека-полека се премина на по-лек вариант на COVID, той обаче продължава да съществува. Успокоителна е ситуацията, но не съвсем. Не се знае какво може да произведе. Коронавирусите могат да произведат огромно количество варианти. Този произведе 70 000 варианта, които се наблюдаваха, а за другите няма да говорим", заяви той.

По думите му Омикрон не е произлязъл от уханския коронавирус. "50 на 50 е вероятността коронавирусът да е създаден в лаборатория, но по-добре да беше така, можехме да изчислим опасностите. Ако естествената среда го е създала, това е още по-лошо. Имунокомпрометираните хора водят много болести. Старите варианти още ги има", обясни проф. Кунчев.

Според него в момента е спешно ваксинирането срещу морбили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари