Огнището на COVID-19 в Сливо поле се разраства

0
16 станаха жертвите на COVID-19 в област Русе
16 станаха жертвите на COVID-19 в област Русе

16 станаха жертвите на COVID-19 в област Русе

В болницата е починала 84-годишна жена от дом за стари хора "Възраждане"

Междувременно през последното денонощия са установени нови 5 случая на заразени с коронавирус в областта, като 3 от тях са в детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле, предаде Кис 13.

По данни на Регионалната здравна инспекция, става дума за две учителки на 59-годишна възраст, както и за още една жена от персонала на 49 години. Така, общият брой на заразените с коронавирус служители на детска градина "Мечо пух" в Сливо поле стана 9 души от 12-те, които са били на работа и съответно изследвани с PCR тест.

Двама от 9-мата с положителен проба са хоспитализирани. Това са 41-годишната хигиенистка, която е първият случай от детската градина, както и 61-годишна учителка. Останалите 7 души са под домашна изолация.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Припомняме, че съгласно заповед на директора на РЗИ е била извършена основна дезинфекция на помещенията в заведението. Освен това, всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари