Огнеборци спасиха куче от горящ апартамент

3
Домашния любимец е бил изведен от апартамента, а спешните медици са му оказали първа помощ
Домашния любимец е бил изведен от апартамента, а спешните медици са му оказали първа помощ Видео: Телевизия Шумен

Домашния любимец е бил изведен от апартамента, а спешните медици са му оказали първа помощ

Спасиха куче от горящ апартамент в Шумен. Сигнал за пожара бил приет малко преди 10 часа тази сутрин. Към адреса – ул. „Климент Охридски“, бяха насочени три екипа на противопожарната служба, предаде Телевизия Шумен.

По това време в жилището нямало хора. Там бил само 7-годишният домашен любимец на семейството – Чочи.

Това е единственият пострадал от пожара. Обгазено е кученцето, момиченце ли е не знам, момченце ли е, обгазено. И подаваме малко кислород. За първи път ли ви се случва да оказвате първа помощ на животно? Не, не за първи път. Случвало се е пострадали и в други инциденти животинки“, каза д-р Валентина Узунова – ЦСМП - Шумен.

Сигналът за пожара бил подаден от минувач. Съсед на семейството пък успял да реагира още преди пристигането на огнеборците като изключил електричеството от главното табло и заедно с друг живеещ наблизо разбили вратата.

Какво видяхте като разбихте вратата? Ами, страхотен пушек, нищо друго. Те даже излязоха. И тогава дойдоха пожарникарите“, разказа Николай Илиев – съсед.

Огнеборците използваха авто стълба, за да изгасят пламъците. Огънят е опушил стени и мебели, унищожена е техника. В апартамента живеят наематели.

Казаха ми, че било от климатика. Макар че климатикът няма и две години. Не знам, нещо от контакта вероятно, защото е свързан директно към контакта и ще видим сега какво е горе. Той е много уплашен, личи му, че е много уплашен. Много благодаря на екипа на бърза помощ“, каза Светлана Георгиева – наемател на апартамента.

От пожарната подадоха сигнал към електроразпределителното дружество, тъй като целият вход беше без електричество, а таблото беше стопено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари