Офицерът от запаса Борис Георгиев празнува своя 100-годишен юбилей

1
Поздрави го кметът Пенчо Милков
Поздрави го кметът Пенчо Милков Снимка: Община Русе

В компанията на семейството и приятелите си от Съюза на ветераните от войните на България кап. о.з. Борис Георгиев отбеляза своя 100-годишен юбилей

Пожелавам ти да продължаваш да радваш най-близките си с бодрия си дух и историите за сила и мъжество“, поздрави го кметът Пенчо Милков.

Кап. Георгиев е роден през 1922 г. в с. Салановци Врачанско, но пътят му го отвежда към Дунава. През 1953 г. завършва Военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна със звание капитан лейтенант.

В трудовата си дейност като капитан далечно плаване е работил в БРП –Русе, океански риболов и представител на България в „Дунайтранс“.

Той е един от учредителите на Съюза на ветераните от войните на България в Русе и участва активно в дейността на Областната организация. Юбилярът бе удостоен с почетен плакет и грамота от СВВБ, и награден от Военно окръжие – Русе I степен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Orthodox
    Дай Боже всекиму да има такъв вид и дух на 100 години... ако ги доживее, разбира се!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари