Одобриха лекарство за лечение на следродилна депресия

0
Медикаментът би трябвало да помага на жените да възстановят емоционалното си равновесие след раждане
Медикаментът би трябвало да помага на жените да възстановят емоционалното си равновесие след раждане

Медикаментът би трябвало да помага на жените да възстановят емоционалното си равновесие след раждане

Пероралното лекарство, одобрено от регулаторните органи в САЩ за лечение на следродилна депресия, вече е налично в аптеките, обяви ЮПИ, предаде БТА.

Медикаментът се продава в САЩ под търговското наименование Zurzuvae. Той би трябвало да помага на жените да възстановят емоционалното си равновесие след раждане.

"Критично важно е обществото да припознае следродилната депресия като сериозно състояние", каза Уенди Дейвис, изпълнителен директор на организацията "Постпартум съпорт интернешънъл", допълвайки, че жените от расовите малцинства са непропорционално засегнати от липсата на грижа. "Подобни лекарства са знак за това, че сме една стъпка по-близо до приоритизиране на майчиното здраве."

Американската агенция по храните и лекарствата одобри медикамента през август тази година.

Следродилната депресия е сериозно и потенциално застрашаващо живота състояние, при което жените изпитват тъга, вина, умора, усещане за непълноценност. В някои по-тежки случаи те могат да наранят себе си или детето си. Следродилната депресия може да наруши връзката между майката и детето и следователно може да има тежки последствия за физическото и емоционалното развитие на бебето, каза д-р Тифани Форкион, директор на отдела по психиатрия към Агенцията по храните и лекарствата.

Една от осем жени в САЩ развива следродилна депресия преди или след раждането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари