Одит: Директорът на "Майчин дом" печели по 80 стотинки на час от всяка кола на паркинга

4
Изпълнителната агенция за медицински надзор е направила опит да скрие част от проблемите в "Майчин дом"
Изпълнителната агенция за медицински надзор е направила опит да скрие част от проблемите в "Майчин дом" Снимка: БГНЕС / Архив

Изпълнителната агенция за "Медицински надзор" е направила опит да скрие част от проблемите в "Майчин дом"

Неправомерно и прекомерно взети суми, текучество и съмнения за източване на здравната каса прозират от документите, заради които бе уволнен одитор.

Темата накратко

В проверките на "Майчин дом", които "Медицински надзор" е пренаписал, ясно личат системните разлики между заплатите на персонала и директора в държавните болници

Уволнен от него служител е подал сигнал в КПКОНПИ, че шефът на АГ болницата работи на шест места едновременно

"Майчин дом" няма застраховка за лекарски грешки и има данни за нарушения в отчитането към здравната каса

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" (ИАМН) е направила опит да скрие част от проблемите в най-голямата държавна АГ болница "Майчин дом" и с това да спести евентуална отговорност от изпълнителния ѝ директор проф. д-р Иван Костов, става ясно от получените от протоколи от проверките на болницата, информира "Капитал".

През миналата година по заповед на проф. Асена Сербезова болницата беше проверявана от "Вътрешен одит" на министерството, който откри, че директорът е получавал незаконно пари от немедицинските приходи на болницата, имал е скрит трудов договор, работил е почти еднолично със скъпата роботизирана апаратура и е разпределял средствата за възнаграждения на персонала в своя полза. Докладът беше връчен на служебния министър д-р Асен Меджидиев, който не взе отношение по въпроса. Той изпрати втора проверка на същия екип на "Вътрешен одит" през март тази година и те рапортуваха, че почти всичко е наред. Междувременно Меджидиев изпрати първия одит на АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция), но те отказаха да назначат проверка на проф. Костов.

Новият здравен министър проф. Христо Хинков беше посрещнат от протест на анестезиолозите в болницата през юни срещу неправилно разпределение на средствата за заплати и срещу уволнението на началничката на клиниката д-р Елена Георгиева. Недоволните лекари бяха изпратили и множество сигнали за нередности в болницата до министерството, тъй като Хинков им беше съобщил, че иска да види едно нарушение и ще уволни професор Костов, но не вижда такова. След сигналите министърът назначи проверка на медицински надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    Непознатф
    Гарван гарвану око не вади Докога ще търпим тези шайкаджии
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари