Очаква се повишение на нивото на Русенски Лом

0
В резултат на валежи ще има краткотрайни повишения на водните нива на реките Янтра и Русенски Лом
В резултат на валежи ще има краткотрайни повишения на водните нива на реките Янтра и Русенски Лом Снимка: БГНЕС

С 21 сантиметра се е повишило нивото на река Янтра при великотърновския квартал „Чолаковци” за изминалото денонощие, съобщава агенция Фокус 

Към 8.00 часа тази сутрин е измерен стоеж от 182 см, поясняват за Радио „Фокус” – Велико Търново от Хидрометеорологичната станция в старата столица.

От там уточняват и също така, че се наблюдава покачване на Янтра и при село Каранци, където водите са с 16 см по-високи от вчера а стоежът е 183 см. При останалите две реки от региона, които са под постоянно наблюдение – Джулюница и Голяма река се отчита понижение съответно с 2 и със 7 см.

„Фокус” припомня, че в началото на седмицата, заради всекидневните обилни валежи, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов разпореди 24-часово наблюдение на реките, като събраните данни се отчитат в местната администрация. Към момента няма поводи за тревода, уверяват още от там.

Хидропрогнозата на НИМХ сочи, че днес и през следващите 3 дни речните нива в по-голяма част от Дунавски басейн ще останат без съществени изменения. В резултат на валежи ще има краткотрайни повишения на водните нива на реките в басейна както следва: днес в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Янтра, Русенски Лом и добруджанските реки, на 21-ви и 22-ри в следобедните и вечерни часове в планинските части от басейна. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари