Очаква ни слънчев и топъл уикенд

0
Температурите ще достигнат 29 градуса
Температурите ще достигнат 29 градуса Снимка: Dunavmost

Температурите ще достигнат 29 градуса

През нощта облачността ще е разкъсана, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предимно значителна ще се задържи над Югоизточна България, където на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

Утре времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, а максималните ще са между 24° и 29°. В София минималната температура ще е около 11°, максимална - около 24°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Южна България предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В неделя ще преобладава слънчево време. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, а в източната - ще се задържи от север-североизток, предимно умерен. Съществена промяна на температурите не се очаква. През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. До вечерта вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат.

Най-високите температури през октомври у нас ще бъдат между 27 и 32 градуса, а най-ниските - между минус 5 и 0 градуса, съобщи главен асистент д-р Красимир Стоев от отдела "Метеорологични прогнози" в НИМХ, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари