Обявиха победителите в конкурса „Светът е цветен за всички детски очи“ Русе 2023

0
Над 500 творби се състезаваха в разделите „Рисунка“ и „Илюстрация“
Над 500 творби се състезаваха в разделите „Рисунка“ и „Илюстрация“ Снимка: Община Русе

Над 500 творби се състезаваха в разделите „Рисунка“ и „Илюстрация“

Приключи ІV Национален конкурс за детска рисунка и илюстрация „Светът е цветен за всички детски очи“ Русе 2023, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе и посветен на 1 юни – Международния ден на детето. Младите художници участваха в два раздела – РИСУНКА и ИЛЮСТРАЦИЯ в четири възрастови групи: Първа група – до 6 г., Втора група - от 7 до 10 г., Трета група - от 11 до 14 г., Четвърта група - от 15 до 18 г., а така също и в Колективни участия.

Жури с председател художничката и изявен скулптор Мая Кубратова, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе прегледа над 500 творби от училища и Общински детски центрове за култура и изкуство от Русе, София, Пловдив, Варна, Бургас, Добрич и много други градове и села в България.

Списъка с наградените млади художници може да видите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари