Обявиха конкурс за прокурор в Окръжна прокуратура - Русе

1
Обявеното място е само едно
Обявеното място е само едно

Обявеното място е само едно

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви Конкурс за първоначално назначаване в окръжните прокуратури.

Обявените места са 10, а по данни на колегията свободните щатове в окръжните прокуратури са общо 54, съобщават от ВСС.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви, на основание чл. 189, ал. 1, във връзка с чл. 190 и чл. 178, ал. 3 от ЗСВ, 54 свободни длъжности „прокурор“ в окръжните прокуратури в градовете: Благоевград – 1; Враца – 3; Кюстендил – 2; София – 4; Софийска градска прокуратура – 17; Пловдив – 2; Пазарджик – 5; Стара Загора – 2; Хасково – 1; Велико Търново – 2; Габрово – 1; Русе – 2; Варна – 2; Добрич – 1; Търговище – 2; Силистра – 1; Бургас – 2; Сливен – 3; Военно-окръжна прокуратура – София – 1 свободна длъжност.

На основание чл. 178, ал. 1 и ал. 2 от ЗСВ, колегията определи 10 длъжности „прокурор“ в окръжните прокуратури, които да се заемат чрез конкурс за първоначално назначаване в градовете: Враца – 1; Кюстендил – 1; София – 2; Софийска градска прокуратура – 2; Пазарджик – 1; Русе – 1; Търговище – 1; Сливен – 1 длъжност.

Колегията, на основание чл. 180, ал. 1 и чл. 178, ал. 1 от ЗСВ, обяви конкурс за първоначално назначаване и заемане на 10 свободни длъжности „прокурор“ в окръжните прокуратури в градовете: Враца – 1; Кюстендил – 1; София – 2; Софийска градска прокуратура – 2; Пазарджик – 1; Русе – 1; Търговище – 1; Сливен – 1 длъжност.

На основание чл. 181, ал. 2 и ал. 4 от ЗСВ и чл. 11, ал. 1 от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, кандидатите подават писмено заявление за участие в конкурса по образец, утвърден от Пленума на Висшия съдебен съвет, в 14-дневен срок от датата на обнародването на обявата в „Държавен вестник“. Заявленията и приложените към тях документи се подават: лично от кандидата или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет – гр. София, ул. „Екзарх Йосиф" № 12; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес –[email protected]; чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет.

При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Към заявлението се прилагат следните документи: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право"; завършилите висше образование в чуждестранно висшеучебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна и/или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ съответен стаж по чл. 164 от ЗСВ за длъжността; декларация за българско гражданство по чл. 162 от ЗСВ, по образец; попълнен въпросник по образец, изготвен от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, във връзка с притежаваните от кандидата нравствени качества; мотивационно писмо; други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

Конкурсът ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа – писмен и устен изпит по реда на чл. 184 от Закона за съдебната власт.

Датата, часът и мястото на провеждане на писмения изпит допълнително ще се обнародват в „Държавен вестник", публикуват в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Устният изпит да се проведе по график и на места определени от конкурсната комисия.

Информацията относно етапа на конкурсната процедура ще се публикува на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, съгласно правилата на чл. 5 от Регламент (ЕС) 2016/679 и на Закона за защита на личните данни.

Решенията ще се обнародват в „Държавен вестник", публикуват в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Прокурорската колегия на ВСС обяви конкурса вследствие на извършен анализ на кадровото състояние на окръжните прокуратури в страната и установяването на сериозна кадрова необезпеченост, която затруднява изпълнението на функциите на прокурорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Истината
    е, че вече имат един подходящ и им трябва един човек
  • 4
    1
    абе
    е как едно като са две
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари