Обявиха извънредно положение в Генуа за 1 година

1
Не е възможно през 2018 година да умреш при такива условия
Не е възможно през 2018 година да умреш при такива условия Видео: Ruptly

Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви 12-месечно извънредно положение в Генуа, след като там се срути мост, който уби поне 39 души, трима от които деца.

"Проведохме среща на кабинета, в която решихме да обявим 12-месечно извънредно положение, както и предоставихме първа сума от 5 милиона евро за фонда за извънредни ситуации", заяви Конте, предава NOVA.

От инцидента насам цяла Италия е обхваната от гняв и всички смятат, че толкова важен за инфраструктурата обект не може просто изведнъж да се срине.

Мостът е построен през 60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно. И днес спасители претърсват останките за оцелели.

Министърът на вътрешните работи каза, че ще разследва и ще разбере кой е отговорен за срутването, защото "не е възможно през 2018 г. да можеш да работиш и да умреш при такива условия“.

От днес е обявен и двудневен траур в Генуа. Италианското правителство заяви днес, че иска да отмени договора, даден на компанията, която управлява автомагистралите на страната и да й наложи огромна глоба след срутването на моста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари