Фаталният мост в Генуа ще бъде съборен

0
Трафикът покрай морето е осигурен по алтернативни трасета
Трафикът покрай морето е осигурен по алтернативни трасета Снимка: ЕПА

Фаталният мост в Генуа ще бъде съборен.

Беше обявено, че мостът ще бъде съборен, съобщи генералният ни консул в Милано Росен Руфев във връзка с инцидента със срутения мост в Генуа, при който загинаха повече от 30 души.

Самият факт, че е решено мостът да бъде разрушен, говори за това, че властите го намират за несигурен, както и за безперспективно неговото ремонтиране във вида, в който е съществувал до този момент. Досега не съм чул за вариант за изграждане на нов мост, но това е логичният такъв. Какво ще решат властите, на този етап не е ясно. Един мост обикновено се заменя с друг, но нека времето да покаже“, коментира Руфев, предава Агенция Фокус.

По думите му при всички положения в момента са намерени алтернативни решения за автомобилния трафик.

Има и алтернативна магистрала, чието отклонение към крайбрежието започва на около 30-40 км от Генуа и излиза на 20 км северно. Трафикът покрай морето е осигурен по алтернативни трасета. Италия разполага с една от най-гъстите автомобилни мрежи, които включват освен магистрали, но и алтернативни пътища, които минават близо до автомагистралите и са напълно безплатни. Друг е въпросът, че по тях също има доста задръствания и на моменти са доста бавно проходими“, допълни той.

Трагедията и шокът са големи. В града е обявен двудневен траур днес и утре. Месец август се превърна в месец на ужаса. Преди една седмица имаше тежък инцидент с участието на български деца в град Болоня. Надяваме се, че няма да се случват повече подобни тежки инциденти“, коментира още генералният ни консул в Милано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари