Обявиха извънредно положение на Шетландските острови заради лошото време

0
На Шетландските острови има и малка българска общност
На Шетландските острови има и малка българска общност Снимка: БГНЕС / ЕПА

На Шетландските острови има и малка българска общност

Извънредно положение е било обявено на Шетландските острови, където хиляди домове останаха без електрозахранване. Снегът и поледиците продължават да създават затруднения във Великобритания, предава БНР.

Шотландското правителство обяви извънредно положение на Шетландските острови след като 3 000 домове останаха без ток при много ниски температури. Енергийната компания, която осигурява захранването на островите, съобщи, че работи с пълни усилия да възстанови щетите, но предупреди, че това едва ли ще стане преди края на седмицата.

Това става след като бе открито тяло на починала жена след обилния снеговалеж на Шетландските острови, макар и още да не е потвърдено, че смъртта се дължи на времето.

На Шетландските острови има и малка българска общност. Метеоролозите съобщиха, че е обявен жълт код за сняг, поледици и силни ветрове на много места в Шотландия и Североизточна Англия, който ще остане в сила до петък до обед.

Сняг валя през нощта в югозападното английско графство Корнуол. Комбинацията от лошо време и стачките на железопътните работници парализира големи части на Обединеното кралство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари