Обявиха грипна ваканция в Разград

1
Към 30 януари са съобщени 9 нови случая на заболели от общи респираторни заболявания и грип за района на Разград
Към 30 януари са съобщени 9 нови случая на заболели от общи респираторни заболявания и грип за района на Разград

Обявиха тридневна грипна ваканция за учениците в община Разград.

Към 30 януари са съобщени 9 нови случая на заболели от общи респираторни заболявания и грип за района на Разград, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. По системата за сентинелно наблюдение това означава заболяемост от близо 23 на 10 000, а от началото на седмицата заболяемостта е малко над 67 на 10 000, предаде Кис 13.

Във връзка с увеличаването на случаите на грип и остри респираторни заболявания сред децата и учениците от образователните институции на територията на община Разград, с цел опазване на здравето им, както и ограничаване на пътуващите ученици, кметът на Община Разград вече издаде заповед да бъдат обявени за неучебни и неприсъствени за учениците три дни – 31 януари /петък/, както и 3 и 4 февруари /понеделник и вторник/. В заповедта се уточнява, че директорите на училища трябва да създадат условия за провеждане на консултации и преструктуриране на учебното съдържание на пропуснатия учебен материал.

Заповедта е съгласувана с Регионалното управление на образованието в Разград. От РЗИ припомнят, че за предепидемичен период се приема заболеваемост от 124 на 10 000, а епидемия се обявява при около 154 на 10 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари