Обявиха червен код за наводнения и жълт код за сняг и виелици в Румъния

7
Сняг и виелици се очакват в планинските райони на Южна Румъния
Сняг и виелици се очакват в планинските райони на Южна Румъния

Сняг и виелици се очакват в планинските райони на Южна Румъния

Жълт код за сняг и виелици е в сила за планинските райони на окръзите Прахова и Дъмбовица в Южна Румъния, съобщават от Националната метеорологична администрация на Румъния. Очаква се поривите на вятъра да надхвърлят скорост от 90 км/ч. Има опасност и от виелици, съобщава БТА.

Междувременно паднали заради силния вятър дървета блокираха движението на влаковете между Петрошани и Кривадия в югозападната част на страната, предаде Инспектората за извънредни ситуации в Хунедоара. В окръга е в сила и жълт код за силен снеговалеж.

В Добруджа и по-специално в окръг Тулча (Югоизточна Румъния) има мъгли. На места видимостта е намалена под 50 метра.

В западния окръг Тимиш училище беше евакуирано заради придошлата река Бега. Наводненията засегнаха и няколко домакинства в окръга. Там в сила е червен код.

„След обилните валежи, регистрирани през последните три дни в цялото хидрографско пространство на Банат и заради вече натрупалата снежна покривка, се наблюдават увеличени нива на всички водни течения“, съобщи Банатската администрация.

"След необичайно топлото за сезона време и стойности от 21 градуса през почивните дни, температурите ще се върнат към нормалните за края на зимата стойности и няма да надвишават 10 - 11 градуса", коментират синоптици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари