Обявиха бедствено положение в няколко села от община Антоново

1
Буря с проливен дъжд е нанесла множество щети
Буря с проливен дъжд е нанесла множество щети

Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община Антоново.

Решението на Кризисния щаб към общината е взето днес, заради разразилата се буря с проливен дъжд, казакметът на Антоново Хайредин Мехмедов, предава БТА .

Природната стихия е нанесла щети в различни населени места на територията на общината. Има наводнени къщи, паднали пешеходни мостове в Стеврек, отнесен водосток - по поречието на река Стара речка.

Ураганен вятър се е разразил тази сутрин в района на село Капище. Там щетите са най-сериозни. Отнесени и изпочупени са покривите на около 10 къщи, каза за БТА кметският наместник Айсел Алиева. Бурята започнала в 7,30 часа и е продължила около 20 минути. Има съборени дървета, електрически стълбове, скъсани жици. Населеното място, в което живеят около 50 души, е без ток.

"Проливният дъжд наводни къщите, най-сериозно пострада имотът на земеделски стопанин, който отглежда овце. Вятърът срина напълно оборът му и животните останаха под дъжда", разказва Алиева. Дъждът е спрял и времето се нормализира. Хората се съвземат от стихията.

Според заповедта на кмета частично бедствено положение е обявено в 30 села на общината. Всички кметове, кметски наместници и членове на Доброволните формирования следва да се включат в спасителните работи.

Мехмедов допълни, че днес започват възстановителните дейности и оценка на щетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари