Обвиняем за опит за убийство остава в ареста

0
Адвокатът му поискал домашен арест, но съдът решил друго
Адвокатът му поискал домашен арест, но съдът решил друго

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 48-годишния Е. Г., привлечен като обвиняем за опит за убийство спрямо едно лице и закана за убийство спрямо друго лице.

За първото престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Защитникът помоли по отношение на обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение домашен арест, представяйки доказателства за влошено здравословно състояние. Според адвоката няма опасност подзащитният му да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като от момента на извършване на престъпленията 10.08.2019 г. до момента на задържането на дееца са изминали две денонощия, през които е можел да се укрие, да напусне страната или да извърши друго престъпление, но не го е направил.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани множество доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение,  че обвиняемият е осъществил от обективна и субективна страна признаците на състава на престъпленията, за които е привлечен в това качество.

Освен това, Е. Г. е многократно осъждан, в това число и за престъпления против личността, което обуславя наличието на висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца, обуславящи реалната опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Представените от защитника писмени доказателства сочат, че обвиняемият страда от заболявания, за които му е призната 50 % трайно намалена работоспособност, „но това не може да обоснове извод, че заболяванията се явяват пречка да търпи мярката за неотклонение в арестните помещения“ – пише още в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съдРусе, с което е взета по отношение на Е. Г. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари