Обвиненият за измама с чужди кредити: Съжалявам, не исках да ощетя никой!

1
Майката на Йордан погасява вноските по заемите
Майката на Йордан погасява вноските по заемите Снимка: БНР

Йордан Петков остава зад решетките

32-годишния Йордан Петков, обвинен за вземане на кредити за хиляди левове от името на други хора, остава в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Пловдив, който днес разгледа искането му за по-лека мярка. Припомняме, че на Петков беше определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но обжалва решението на по-висока инстанция.

"Съжалявам за това, което съм извършил. Не съм искал да ощетявам никой и ще си върна всичко", каза Петков пред съда. По време на заседанието стана ясно, че 32-годишният мъж е бил осъждан и реабилитиран, информира Traffic News.

Съучастничката му в престъпленията и жена, с която живее на съпружески начала, е 23-годишната Ралица Козарска от Стара Загора. Тя обаче е пусната под домашен арест, тъй като двойката има 1-годишно дете. Пловдивските Бони и Клайд са се занимавали с кражби на чужди самоличности за целите на теглене на онлайн кредити. Използвали основно техни познати, чийто документи преснимали, и изтеглили от тяхно име близо 90 хиляди лева.

Защитниците на Йордан адвокат Шинкова и Антонова поискаха мярката му да бъде изменена също на домашен арест.

Майката на Йордан Гергана Петкова пък беше в залата и по искане на защитата беше разпитана от съда.

Петкова разказа, че Йордан работил и не бил споделям пред семейството да има финансови затруднения, но това вероятно било защото баща му е в тежко състояние от 2017 г.

„Като го прибраха в ареста, ми сподели, че е имал финансови проблеми и кредити, които е искал да погаси. Помоли ме аз да ги погася и го направих. Към настоящия момент съм погасила всички вноски до момента“, разказа Петкова.

Майката на Йордан обаче допълни, че не може да обслужва кредитите постоянно и синът ѝ трябва да бъде пуснат, за да работи и да ги погасява.

По думите на адвокатите, те разполагат с бележки от банките, че всички вноски по трите кредита, изискуеми към настоящия момент, са били изплатени. Те поискаха и да приложат сигнал до Районна прокуратура - Пловдив за изнасяне на материали по делото в пресата.

От прокуратурата пък по-рано съобщиха, че измамата се разплела, когато една от потърпевшите, на чието име е изтеглен кредит, е почнала да получава обаждания, че не погасява вноските по кредита си.

"Плащанията по всички кредити са направени днес, след започването на производството", посочи прокурор Галя Андреева и допълни, че при евентуална по-лека мярка Йордан може да се укрие.

"Нито той, нито жената са живели на някой от обявените им адреси. Искали са да пътуват до Турция, издаден е паспорт на детето с експресна поръчка. Майката каза, че са искали да ходят на екскурзия цялото семейство", заяви Андреева. Тя поиска мярката на Йордан да бъде потвърдена от съда и да остане в ареста.

Колкото до влошеното здравословно състояние на бащата, прокурор Андреева каза, че Йордан нито живее с баща си, нито му е оказвал финансова помощ и няма общо здравословното му състояние.

Съдът обаче беше категоричен, че Йордан ще остане в ареста. Решението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Хахаха
    Адвокатски номерца! Тати бил зле, пуснете ме, а досега къде си бил, че като опря ножа в кокала и се присети, че баща ти бил със здравословни проблеми? Докато краде от хората, проблеми нямаше и изведнъж - "тати е зле, не ме вкарвайте в пандиза" :D Там да изгниеш, лайнар малоумен, че ако не беше и детето и оная тъпа п.тка щеше да е с тебе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари