Обвинен за хероин за 1 милион лв., не знаел, че пренася дрогата

0
44-годишният турски гражданин беше хванат на 17 март на ГКПП "Дунав мост" да пренася 15,3 килограма чист хероин
44-годишният турски гражданин беше хванат на 17 март на ГКПП "Дунав мост" да пренася 15,3 килограма чист хероин

Русе / Хванатият да превозва в ТИР хероин за над 1 милион лева Осман Сойдемир заяви пред съда, че не знаел, че в пакетите има наркотик.

Той даде обяснения по време на вчерашното заседание по делото срещу него, което продължи цял ден, пише днес русенският вестник "Бряг".

44-годишният турски гражданин беше хванат на 17 март на ГКПП "Дунав мост" да пренася 15,3 килограма чист хероин. Наркотикът бил разпределен в 35 пакета, укрити в личния багаж на шофьора и на различни места в кабината, дори и в хладилника. Според документите си, ТИР-ът превозвал зеленчуци за Австрия и Франция. Наркотикът е оценен на стойност 1 067 370 лева. Осман е бил и втори шофьор на ТИР, който през 2007 година е заловен с над 300 килограма кокаин. Тогава обаче само основният шофьор е получил наказание.

През октомври 2014 година Осман чу присъда от Окръжния съд в Русе, пише още "Бряг". Заради направените от него самопризнания, делото е гледано по съкратената процедура, което намалило наказанието му с 1/3. Така той получил наказание от 10 години лишаване от свобода с 200 000 лева глоба. След обжалване на присъдата пред Апелативния съд, магистратите в Търново решили да отменят присъдата и да върнат делото за разглеждане от друг състав на Русенския съд. Като причина е посочено, че съдът не е мотивирал присъдата си достатъчно.

Така на вчерашното заседания билиотново разпитани свидетелите и вещите лица. Въпреки първоначално направените самопризнания,Осман вчера твърдял, че незнаел за наркотика, който возел. Делото еотложено за средата на април.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари