Общинският съвет в Русе се събира извънредно за "Дунав мост" 3

0
Кметът Пенчо Милков ще бъде упълномощен да подпише споразумение за сътрудничество при изграждане на „Дунав мост 3 при Русе – Гюргево
Кметът Пенчо Милков ще бъде упълномощен да подпише споразумение за сътрудничество при изграждане на „Дунав мост 3 при Русе – Гюргево Снимка: Dunavmost

Кметът Пенчо Милков ще бъде упълномощен да подпише споразумение за сътрудничество при изграждане на „Дунав мост 3 при Русе – Гюргево

Решението ще бъде гласувано на извънредно заседание, става ясно от докладна до Общинския съвет.

В Община Русе е постъпило писмо от транспортния министър Христо Алексиев, към който е приложен проект на споразумение за многостранно сътрудничество при изграждане и реализация на обект: „Дунав мост 3 при Русе - Гюргево“. Това действие е в продължение на проведената съвместна среща между отговорните институции и е във връзка с отпускане на безвъзмездни средства по линия на Механизма за свързване на Европа (МСЕ), сектор „Транспорт“ 2021-2027, уточняват от Общината.

На 03.12.2022 г. предстои да се проведе среща с румънската страна и това налага извънредната сесия на Общинския съвет в Русе, гласи предложението. Заседанието е насрочено за 1 декември. Предстои общинските съветници да упълномощят Пенчо Милков като страна по споразумението за изграждане на Дунав мост 3 при Русе - Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Любопитен до осмш
    Прост ли си или малоумен. Дунав мост 2 е във Видин
  • 3
    8
    Петилетката - предсрочно!
    Те, щото вече построиха АМ "Дунав" от Русе до В.Търново ... Сега ще строят 3-ти мост на р. Дунав ...!? А, къде е Дунав мост 2, че нещо не се вижда в русенската мъгла ...?
  • 1
    7
    Цар Симеон Боровски
    Щъ дойдете при баш майсторите и момичетата на късмета от ЕТ ГРАДЕЖ да ви светнем как се прай мост. Нашата Надка го прай най с чупка, ама и другата звездъ , поетеса и мечтъ не са дава. Общинският съвет да са стегне в кръста и да доди при Борката с работни дрехи , колички и наруши. Шъ градим нов нов мост горе в ляво между осми и девети, да моим едем на Коледа
  • -2
    6
    Гост
    Дунав мост 3 - при Силистра.
  • 8
    5
    Семкаджията
    Не 2, 5 моста да направят, ако работят на 20% от капацитета си, ефекта ще е минимален, единственото сигурно са разходите. нямаме нужда от втори мост, а съществуващия да работи на 100%. Не опашки да се вият в 2 колони, защото работят 2 гишета, а останалите не. А самия мост - празен. Някой от вас сериозен трафик на този мост виждал ли е? Няма и да видите. И ефект от втори мост също няма да видите. Ама разходите ще ги плащаме. Че да има кой да обере разликата между реалната цена и цената която ще платим.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари