Общинският съвет в Русе прие 178 решения от началото на годината

0
Дигитализиран е архивът от хартиени документи
Дигитализиран е архивът от хартиени документи Снимка: ОбС-Русе

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев даде отчет за дейността на Общинския съвет за периода януари – юни

Дигитализиран е архивът от хартиени документи, което включва всички предложения, решения и протоколи от 1992 г. насам, съобщиха от администрацията на Общинския съвет. В новата база данни от pdf документи ще може да се извършва търсене по ключови думи и цели текстове, което ще даде още по-големи откритост и прозрачност на дейността на местния парламент. 

Излъчването на живо на всички общински заседания по телевизия ТВН и youtube канала на Общинския съвет, са доказателство за това, че Общинският съвет работи прозрачно и открито, коментират от там.

Промените в Правилника в началото на тази година дадоха възможност поставените под карантина общински съветници да участват в заседанията чрез видеоконферентна връзка. Три бяха общо дистанционните заседания за отчетния период.

Старейшините разполагат и с нови индивидуални таблети, което е още една стъпка към дигитализацията на работата на Общински съветРусе и преустановяване на практиката за копиране на материалите на хартиен носител, което е приоритет на Иво Пазарджиев.

178 са приетите решения, касаещи всички области на компетентност на местното самоуправление, а 30 са питанията от общинските съветници, получили отговор от общинската администрация.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари