Общинският съвет решава съдбата на ВиК - Русе

0
Община Русе притежава 32% от дяловете на дружеството
Община Русе притежава 32% от дяловете на дружеството Снимка: Dunavmost / Архив

Община Русе притежава 32% от дяловете на дружеството

Предстои Общинският съвет на Русе да вземе важно решение относно бъдещето на ВиК дружеството в града. На предстоящото Общо събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и канализация“ ООД, насрочено за 3 юни, ще се гласува по две ключови точки: приемането на „Български ВиК холдинг“ ЕАД като нов съдружник и последващите промени в дружествения договор.

Предложението на кмета Пенчо Милков е Общинският съвет да упълномощи своите представители в Общото събрание да гласуват или „за“, или „против“ тези промени. Община Русе притежава 32% от дяловете на дружеството, което й дава значителна тежест при вземането на решение.

Приемането на „Български ВиК холдинг“ ЕАД като нов съдружник би довело до прехвърляне на 51% от капитала на дружеството на държавата. Това е въпрос, който предизвиква дебати и разногласия сред общинските съветници.

Предстоящото решение на Общинския съвет ще има дългосрочни последици за ВиК сектора в Русе. То ще определи кой ще контролира дружеството и как ще се управлява то в бъдеще.

Гражданите на Русе следят отблизо развитието на събитията и очакват от своите избраници да вземат най-доброто решение за града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    До последният
    Тоя нямаше смелостта да се разведе в Русе, Вие искате отговорни решения. Село Долно Уйно, дълго ще помни развода на Либиеца Бенчо. Смяаааах.
  • 8
    13
    Така е
    на Първо място е отговорността на кмета.Да не се крие зад другите.За селфита и хвалби е на първа позиция.Да си покаже истинския образ.
  • 10
    12
    Искаме
    Да знаем становището на община Русе, и защо кмета няма да представлява общината, защо няма обсъждане с обществеността, а ще се упълномощава лица, различни от представляващи собствеността да гласуват съдбата й. Общинския съвет да ангажира отговорността на Милков .
  • 9
    11
    Тия
    Неграмотните от общинския съвет, изцяло контролирани от партиите, на които Пеньо назначи зам.кметове изцяло го обслужват. Явно тай вече се е "договорил" за прехвърляне на собствеността с който трябва , а общ. Съвет е за прехвърляне на отговорността от типа "не бях аз". Русенци, до кога ще търпим да ни щавят
  • 9
    10
    Нашето мнение
    Някой ще го чуе ли?!А трябва!Не стига,че водата ни е с нереално висока цена,хиперхлорирана, ами и да подарите деловия обществен контрол върху нея,е живо престъпление.Нямате право да решавате в наш ущърб.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари