Общинският паркинг „Воден“ става безплатен

7
От Общината са на загуба и предлагат да се ползва безплатно от гражданите
От Общината са на загуба и предлагат да се ползва безплатно от гражданите Снимка: Dunavmost / архив

От Общината са на загуба и предлагат да се ползва безплатно от гражданите

В чл. 59 ал. 1 т. 61 от Наредба 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе, Общински съвет- Русе е определил цени за паркиране на стопанисваните от общината паркинги.

Общински паркингВоден“, находящ се на ул. „Солун“ в гр. Русе работи на денонощен режим и разполага със 50 бр. паркоместа. Същият се обслужва от 5 служители на отдел „Платено паркиране и репатриране“ при ОП „Комунални дейности“.

Направените финансови анализи от отдел „Финасово-стопански дейности“ за дейността на паркингВоден“, отчитат, че през последните 3 /три/ години същият работи на голяма загуба и направените разходи, не покриват приходите от дейността му. 

С определянето на общински паркингВоден“ за безплатно ползване от граждани ще се предотврати генерирането на голям разход от бюджета на ОП „Комунални дейности“, необходим за издръжката на паркинга и ще се постигне повишаване на местата за паркиране в района, характеризиращ се с голям автомобилен поток.

За въвеждане на промените не се очаква да бъде разходван финансов ресурс.

Извърши се анализ, при който не се установи, предложеното решение да противоречи на правото на Eвропейския съюз.

С определянето на общински паркингВоден“ за безплатно ползване от граждани, се очаква да сe елиминират значителните разходи по поддръжка на паркинга и спестените средства да бъдат насочени към други дейности на отдел „Платено паркиране и репатриране“ при ОП „Комунални дейности“. Очаква се да намалеят случаите на нерагламентирано паркиране в района, както и подобряване на условията на придвижване на гражданите, които са затруднени от неправомерно паркирали автомобили по тротоарите и уличното платно.

Предстои на 25 март общинските съветници в Русе да вземат решение общински паркингВоден“, находящ се на ул. „Солун“ да се ползва безплатно от жителите и гостите на гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари