Общински съветници изразиха недоволство от буферния паркинг в Русе

3
Защо общинска администрация се отказа да управлява и администрира паркинга, питат съветници след инспекция на място
Защо общинска администрация се отказа да управлява и администрира паркинга, питат съветници след инспекция на място Видео: Кис 13

Защо общинска администрация се отказа да управлява и администрира паркинга, питат съветници след инспекция на място

Да се отдаде под наем малкият буферен паркинг за ТИР-ове на булевард "България" в Русе, предлагат от Общината.

Това ще стане чрез провеждане на публичен търг, се посочва в докладна записка, която се очаква да бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет, информира Кис 13.

Съоръжението е с капацитет 75 места, като е предвидено да способства за облекчаване трафика на тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост.

От икономическа комисия към Общинския съвет направиха днес изнесено заседание на буферния паркинг, за да се запознаят на място с фактическата обстановка. Това, което първо им направи впечатление е тесният вход към обекта, откъдето предполагат, че ще влизат и излизат ТИР-овете.

Съветниците настояват и да се изясни кога е построен паркингът. Освен това, те искат да им бъде предоставена експертната оценка за началната цена за наем на паркинга в размер на малко над 15 000 лева без ДДС.

Има предложение да се създаде работна група, която да прецени как най-добре да се експлоатира съоръжението в интерес на Общината.

В докладната записка се посочва, че Общината трудно би администрирала като услуга дейността по експлоатиране и управление на изграденото съоръжение, тъй като са необходими множество технически и човешки ресурси, свързани с обслужване на потребителите, поддръжка на паркинга и охрана, както и създаване на организация за изпълнение на дейността. Освен това съоръжението не може да се използва за кратковременно паркиране, както всички останали паркинги, собственост на Община Русе. Затова се предлага Общинският съвет да вземе решение за отдаването му под наем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    Чарлз Дарвин
    Че Пе(ъ)нчо не е най-кадърния кмет който може да имаме спор няма. Но от коментарите които пишат хората под статии свързани с Русе, само неговото име и на любовницата му се споменава! Имам чувството, че е някакъв полу-бог-полу- цар. Той коли, той беси, той майка, той баща, с него започва и свършва всичко!Никой нищо не казва за стотици професионални некадърници... общинския съвет или поне не ги споменават поименно! За различните държавни служби с назначени по 3 директора, 5 заместника 3-4 секретарки и 2-3-4 работника които реално работят!
  • 7
    16
    Велизара
    Той несретникът семейството си не можа да управлява, Вие си мислите че може да управлява паркинг и град. Пълен нещастник, барабар с оная дет съ снима с него на прозореца на втория етаж в ТУБЪ.
  • 9
    15
    Велизар
    Паркинги за мутрите, нови игрални зали и вдигане двойно на данъците му е майката в управлението на Пенчо Милков. И как да не го псуваш такъв?
  • 8
    14
    Русенец
    А дали има възможност, вместо тираджията да плаща такса за паркинг, да бутне половин такса на някого, че да го пратят директно да се реди на опашка долу, на уличното платно, без да чака повикване по радиостанция от служител? Питам, само, питам.
  • 13
    13
    Дйфй
    Да бе всичко е вярно вземат се едни яки кинти а трафика и камионите стоящи на пътя си е както преди,че и по зле ама не ми е ясно само тия тримцата дето камион не са виждали нито пък знаят габаритите на един камион какво точно гледат,просто и те да лаят там единия охрана другия комарджия и другите двама ланкаджий!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари