Общински съветници изгониха председателя си

1
Общинският съвет в Кула гласувах отстраняването на председателя, издигнат от ГЕРБ, защото не си вършел работата
Общинският съвет в Кула гласувах отстраняването на председателя, издигнат от ГЕРБ, защото не си вършел работата Снимка: Община Кула

Общинският съвет в Кула гласувах отстраняването на председателя, издигнат от ГЕРБ, защото не си вършел работата

На извънредно заседание, с шест гласа "за" и пет "против", общинските съветници в Кула гласуваха отстраняването от длъжност на председателя на Общинския съвет Димитър Георгиев, издигнат от ГЕРБ. Искането на част от общинските съветници е поради неизпълнение на задълженията.

Решението на ОбС Кула ще бъде обжалвано от мен, каза Димитър Георгиев, цитиран от БНР.

"Моето отстраняване е без мотиви, просто има нова политическа конюнктура. ВМРО имат двама общински съветници, а БСП- 4. Досега ВМРО ни подкрепяха, сега отидоха с БСП и гласуваха, чисто политически, преди изборите. Това е- правят нова коалиция и сменяват председателя..."

Поискали сме оставката на председателя, защото не си върши работата, каза независимият общински съветник Владимир Боев минути преди днешното редовно заседание:

"Ние сме му поискали оставката, защото не си върши работата. Всеки един от тези, които му поискаха оставката, стана и каза защо. Лично аз му зададох въпроса, за последните 4 месеца, колко предложения има за промяна на нещо в града ни. Какви предложения има и какви точки е внесъл. Той каза, че не си спомня. Обясних му, че има само едно, което е формално. След това го попитах, за да му е по-лесно, в последната една година какви предложения е внесъл и има зад гърба си, но той не можа да ми отговори. Обясних му, че в последните 4 месеца сесиите са между 5 и 15 минути. Той взима над 2000 лева заплата и за един час в последните 4 месеца е взел над 10 000 лева заплата. Попитах го колко милиона за инвестиция е привлякъл в този си мандат, но той нямаше отговор и на това...", коментира независимият общински съветник Владимир Боев.

В 30-дневен срок трябва да бъде избран нов председател на ОбС - Кула. Предложението на групата от БСП е за председател да бъде избран Андрей Андреев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ivan
    Браво ,само така!Смели хора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари