Общински съветник може да бъде глобен за агитация с SMS в изборния ден

0
Дончо Бораджиев е нарушил Изборния кодекс като е провел неправомерна агитация
Дончо Бораджиев е нарушил Изборния кодекс като е провел неправомерна агитация Снимка: БНР

Дончо Бораджиев е нарушил Изборния кодекс като е провел неправомерна агитация

Общински съветник от Велико Търново може да бъде глобен от две хиляди до пет хиляди лева за изпращане на агитационни текстови съобщения в изборния ден.

С малък брой жалби в Общинските избирателни комисии протичат изборите в петте общини в област Велико Търново, където се провеждат балотажи за общински кметове. Избирателната активност в областта е значително по-ниска от първия тур.

Новоизбраният общински съветник Дончо Бораджиев е нарушил Изборния кодекс като е провел неправомерна агитация и политически внушения с изпращането на SMS-и, с които призовава да се гласува за определен кандидат за кмет на Велико Търново, реши Общинската избирателна комисия, предаде БНР.

На Бораджиев, който е адвокат, ще бъде издаден Акт за установяване на административно нарушение, а преписката се изплаща до ЦИК с мнение за налагане на глоба от 2000 до 5000 лв.

Въпреки многото сигнали за купен и контролиран вот днес, няма задържани и образувани досъдебни производства в областта.

Избирателната активност в петте общини, където се провеждат балотажи за кмет на община, е между 2 и 8 % по-ниска спрямо миналата неделя.

Великотърновци не отидоха масово до урните, но гласуват с надежда:

"Градът наистина има нужда от паркинги, от магистрали, от русенския път"; "Искам Търново да стане прекрасен туристически град, а не както е досега";. "Да се надяваме, нали за това са изборите", казаха избиратели пред БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари