Общинската полиция в Русе има право да задържа граждани в нарушение

4
Служителите на общинска полиция работят изцяло по закона на МВР
Служителите на общинска полиция работят изцяло по закона на МВР Снимка: БНТ / стоп кадър

Служителите на общинска полиция работят изцяло по закона на МВР

Още служители на реда ще борят престъпността в Русе. Те са част от общинската полиция в града и работят изцяло по закона на МВР, предаде БНТ.

Освен че ще възпрепятстват всякакви престъпления, те имат право да правят справка на лични документи, както и да задържат граждани в нарушение.

"Разликата, която гражданите биха забелязали, са две отличителни емблеми - на десния ръкав - емблемата на община Русе и на гърдите - надписът Общинска полиция. Ежедневно колегите се сблъскват с неправилно паркирани превозни средства, съставят фишове на техните водачи, за неправилно паркиране в тревни площи, кръстовища. Съставят фишове дори в отсъствието на водачите. Последните няколко дни доста често се налагаше да оказват съдействие на служители от различни дирекции “, обясни старши инспектор Ивайло Топалов, началник група „Общинска полиция“ - Русе

Освен по сигнали на граждани, общинската полиция ще реагира на всички нарушения, които са заснети от видеонаблюдението в града.

"Към общината в момента имаме 910 камери, които гледат не само центъра, гледат всички крайни квартали, кръстовища, входове, изходи. Те ще бъдат смесени екипи. Един служител от общинска полиция, един служител от КООРС. Те ще си взаимодействат“, заяви Йордан Джамбазов, директор на СЗ „КООРС“ към община Русе.

В момента към общинската полиция в града работят петима полицаи. Очаква се до края на годината в звеното да бъдат назначени още хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Спазващ закона гражданин
    Къде мога да си подам автобиография за следната позиция
  • 6
    5
    ех тази сбъркана българия
    Колкото повече полицаи толкова повече расте престъпността. А кой ще глобява виновниците за ненавременно завършилите разкопи из града, праховите частици из въздуха, окрадените данъкоплатци. Ех ех жалка картинка сме.
  • 7
    4
    Българин
    Това е нещо като Доброволните Отряди на Трудещите се от комунистическите времена ли? Личи си, че управлява кмет - комунистче.
  • 27
    3
    Светозар
    Общинска полиция само с паркирани коли ли ще се занимава. Няма ли да разчистят центъра от ел. тротинетки, колелета, каращи безразборно и опасно. Няма ли да санкционират собствениците на пуснати свободно и без наморник опасни породи кучета. Няма ли да санкционират неправилно пресичащите пешеходци. Ако ще санкционират само неправилно паркиралите коли, може и без тях.
  • 9
    2
    MPP
    Какви са тези деца високи по 150 см? Началникът им Топалов стига е стоял в кабинета си на топло, а да излиза и работи на терен, не че някого го е правил. Нека вземе пример от офицерите в по-големите градове, а дано, ама надали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари