Общините в Русенско получиха бюлетините за вота в неделя

0

Потеглиха с полицейски ескорт

Безпрецедентни мерки за сигурност белязаха разпределението на бюлетините по общините от Русенско за предстоящия в неделя балотаж на изборите за президент и вицепрезидент.

За по-малко от три часа бе създадена отлична организация, благодарение на която доставените по-рано през деня 209 000 бюлетини в Областната управа бяха предоставени на общините от региона.

Екипът бе ръководен от главния секретар на администрацията Симеон Иванов. Бюлетините и по-голямата част от изборните книжа бяха транспортирани под полицейски ескорт с цел гарантиране сигурността на книжата и недопускане на фалшификации. Бюлетините подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите. За вота в неделя най-много бюлетини са осигурени за община Русе – 148 500. На следващо място се нареждат Ветово, Бяла и Сливо поле съответно с по 13 000, 11 500 и 10 500. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 8 000, следвани от Иваново със 7 500. Борово и Ценово са с по 5 000 бюлетини.

Изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. За област Русе те са 292, а за самата община Русе – 203. В 48 от секциите в региона ще бъдат осигурени по две машини. По две машини ще има в 43 секции в Русе, две в Бяла, две в Две могили и по 1 в Новград и Долна Студена, община Ценово. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции, както и в тези за избиратели поставени под задължителна карантина или изолация, ако има такива, ще се гласува с хартиени бюлетини.

Бюлетините ще бъдат съхранявани съгласно всички нормативни изисквания. Те ще бъдат под денонощна полицейска охрана. Секционните избирателни комисии ще получат бюлетините и книжата в събота, ден преди вота. Тогава се очаква да пристигнат и машините за гласуване.

За служебният кабинет водещ приоритет остава провеждането на честни и прозрачни избори – гарант за стабилно управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари